20 May 2017

Little pieces of 2016 memories

Hello ! Rasa macam tak boleh je buat 2016 marathon since tak ingat events tu berlaku bila, sebab tak catat kat kalendar duhh 

so today saya (polite lah sikit) nak update tentang some events that I can remember in 2016 ! 

first is,

hah ni gambar lepas berlari sejauh 3km cehh hahaha nak gi dekat secret part of monica bay beach LOL , ive lost all other photos (the view&everything) but that "secret part" is really pretty&it feels like we entered a new world kahkah 
ramai orang guna tempat tu untuk shoot something 


I have changed my taekwondo class from sma al-falah to gemilang gym! The only reason I changed it is because I am exhausted to catch up the usual tuesday(afternoon class) since I have extra co-curricular activities , this class held every wednesday at night , taklah penat sangat and rushing . Also,my mum dont need to ulang alik from work to send me to the class anymore.

The fee increased rm30 to rm60 but it is totally worth it ! Also,my classmate athirah started join taekwondo this year so I have a gang! yeahh~

this is when I came to see their grading session 
the girl on the left of the picture , she didnt train here anymore,she had to further her studies at...? I dont remember aha kinda lost contact now since I uninstalled my wechat 


Ni pulak masa break time practicing untuk chorasical sketch 




we actually passed the pre-liminary !!! Well hard work pays off you see...
I have tons of chorasical sketch photos like,I think it needs a solo entry for it 

find me if you can hohohohohohohohohohoohohohohoo 
we got secondplace!!!!! how cool is that bruh we break the history I guess

20/5/2017

I regret for not finishing this entry,I truly regret it....I saved all of my 2016/2015 photos in my pendrive but that it broke & I lost all of my photos . 

I just wanted to say that 2016 is a really great year for me,it was more relaxed&I missed it . I decided to end this entry here since I forgot what I wanted to write....because I lost all of the photos , including the photos during my birthday celebration.

so,goodbye . 



16 Dec 2016

result pt3 !!

 
21/11/2015
Assalamualaikum w.b.t , salam 1 malaysia ehemmm
saya disini tidak bertujuan untuk bersajak atau berceramah HAHAHHA ok ok straight to the point jelah .Harini aku rajin sikit buka notebook pastu jari rase rajin gak nk taip .

so kiteeeee kiteee kiteee nak update pasal result kite ah . Haa meh nak citer,malam sebelum ambik results tu maybe orng kecoh kot?maybe la...tapi aku takde perasaan macam orang bangang hahahha! sama time tgh jawab exam pt3,takde rase pape.Cuma demam tu ada lah sikit..tu pun sebab aku main debu . eh.


aku expect results aku 2 A.Target aku 5A keatas , aihh...tak rela aku nak target straight A lepas semua yang dilalui..terlalu banyak dugaan sobs sobsss . Esok tu aku bangun takde perasaan lagi . Aku rasa ni macam tak normal je .Jadi aku katalah kat diri sendiri ni ha


dkyh brgn ngat ah dapat byk A ,dhla takdok perasaan hahahaha . So gi sekolah pukul 9 lebih rasenye ..aku gi je majlis tu start. hutang aku tak berbayar lagi woi..hahaha dia suh duduk dulu sebab dah lambat katanya.


Aku duk tepi syada and then pengetua tu beleber lah sikit,pastu dia kata dia nak umum result orang yang dapat 5A keatas naik pentas.Time ni aku doa habis habisannn bro(dalam hati kahkah) dia umum yang 8A,3 orang that is afifah syakir and iman.emm aku cakap kat diri memang taklah dapat 8A sebab aku dah thu ehehe...


time die nak umum 7A lak , aku terkejut tengok geng aku(ida tajebar)bangun ,aku tak expect gila pastu cakap ah "waaa idaaaaaa" pastu time dia ambik aku dengar "Athirah Izzati Adnan" masyaAllah/...


aku rasa .......errr tak leh explain nape aku rase...rase bersalah .aku bangunlah kan ambik ceyyy ni gambar aku ats pentas 


16/12/2016
Hello everyone ! Kenapa tiba-tiba hello dekat tengah-tengah entri? sebab today is a year after this drafted entry ..duh . 

It took me a year to finish this entry cus I actually got a new desktop and Ive abandoned my old notebook. I forgot the email for this blog account and cudnt find a way to log in but finally today , I SUCCEED alhamdulillah . 
okay despite all of that ,lets finish this terbengkalai entri . 

This is a picture of me getting my pt3 result



Please excuse the awkward difference of tall between me and my headmaster haha  😜 

Masa tu mata tengah kelabu , sebab tahan nangis ..well im sHOOK what do u expect haish,turun tangga tunduk habis habisan cus malu takut air mata keluar ..duduk tepi my mum and terus nangis sepuas hati kahkahkah I cant hear anything after that since im was in like really really shocked feelings eventho 7 are not as much as 10 but I still cant believe that I got 7 since I dun really study hard compare to others .


Here is a picture of me&my classmates ft my english teacher,teacher sarah ! 
now let me share you my overall results , I wish I can just take a picture of it but my phone is charging and its going to take a lot of time to upload. So here we go ..

BM Ujian Bertulis- A
BM Lisan-A
BI Ujian Bertulis-A
BI Lisan-A
SEJARAH-A
GEOGRAFI-A
PENDIDIKAN ISLAM-A
MATHEMATICS-D
SCIENCE-C
KH (Perdagangan&keusahawanan)-C

HAHAHAH look how horrible those 3 at the bottom of the list ....but  cant believe I survived math . I didnt celebrate my results ... 


They're my classmates now , and received better results than me in mock exam lol
sometimes I wonder maybe I just got lucky ?? 
 its getting dark here ..will end my post now ..updating my blog makes me feel I want to be organized is it werid ? ok then,see you in my next post maybe I'll start my 2016 marathon ...got 2 weeks left till school starts how sucks is that okay seriously goodbye ❤️

4 Dec 2015

my 2015 marathon last part !


So harini iols nak sambung marathon 2015 lah.Aku tengah bosan ni woi dah lah panas . Okay rn pukul 5:02pm , malam ni jangan lupa tengok ceria all star (apa kaitan doe) banyak cakap lak ..ok lets start! 


wow august siak .....okay takde pape yang awesome pasal august pun. Yang aku ingat bulan august ada trial . Well everything went well.....tarikh trial start 23haribulan, ahh sikit agi nak sampai kat tarikh birthday nelydia senrose(me)(jangan kecam).

Ada lah teringat time ni,masa jawab exam pai.Time tu dah jawab thru semua soalan...ada satu soalan aku problem sikit.Rasanya soalan dia tanya benda sunat kita buat time hari raya aidiladha.Aku tengok jam pastu genyeh mata. Lastly aku tido . BHAHAHA teruk mu ni

Kejut kejut je dengar cikgu cakap masa menjawab tinggal lagi 5 minit .Oh shit ,aku bukak mata luas luas..minum air...fikir bagai nak rak..still takleh jawab(soalan tu dia suruh bagi 3,2 aku dh bgi so tggal satu agi).

Memang blank..tapi blank blank pun still tengok kat luar tingkap,tgk org berkebun(bangang).Last,cikgu pun suruh kutip kertas.Orang depan bangun ambik kertas aku...argh memang blank bro..nak tembak takleh fikir.So i redoo kasi kertas tu (tak jwb)

Time results kuar , ustazah cakap aku dapat 84 HAHAHAHA budu frust aku (mix bersyukur) tapi memang frust sebab sebelum  ustazah masuk,teacher bi ada masuk..aku dapat 84 gak.Dia kata memang dah takleh bagi.Lmao time tu memang aku redhoo dengn apa yg berlaku (shiz)

Tapi bersyukur gak sebab math first time aku lulus sepanjang 2015(teruk budk ni ).
Sains pun ok lah 56 ....ehh alhamdulillah la sebab semua markah menaik daripada exam sbelum ni kecuali bi . AKu redho...


This month aku move on kehkeh.Dah lupa dah ada grading bulan ni.Nasib aku ingat step dia.Tarikh grading aku 12 haribulan.Sebenarnya masa aku tengah type ni ada calendar kat tepi aku haha sebabtu ingat semua tarikh sebab aku tanda kat calendar event yg ada.

Semuanya berjalan lancar.Aku sorang je yang training kat al-falah pi grading,2 yang lain sekolah sis . Part last ada aku tak practice pun kick tu sebab sir tak cakap.Eh tetibe ada lak dalam grading.Dah la master tu duk depan haha

Ok je semua..tapi teruk sikit kicking yang last lmao.Result is ..aku dapat double promotion.That means boleh skip...em tak faham takpelah.Move on to next month!


boo! hahahahah acah halloween.Jangan sambut halloween gais .Ok.Bulan ni memang scary pun,why?sebab ujian bertulis pt3 yang ditunggu tunggu sudah tiba. Cehh.Tarikh dia 12-15 oct.Ada sehari tu cuti rasanya sebab 3 hari je exam.

Nak tahu tak,sebelum ujian bertulis start tu,kerajaan bagi cuti seminggu sebab jerebu walhal kat kemaman ni takdok jerebu pun woi . Taktik apakah ini.Buat kelas tambahan pun takleh sebab dalam masa tu takleh msuk kawasan sekolah.

Sampai ah hari exam..macam macam emosi aku tengok.
DAY 1(BM&MATH): datang sekolah macam orang takdak perasaan.Serius aku cakap,tak tahu kenapa aku takdak feeling.Duk kat surau,orang baca yassin before msuk dewan,tapi sebab aku takleh,sempat lagi haa belek notes novel bm haha . 

aku tengok kawan aku sorang nih,sampai menangis sebab tertinggal ic.Tapi ok je sebab kene isi ape tah kalau tak bawak ic. Masuk dewan,muka derk..part paling aku benci kipas.
Annoying woii...kan kalau nak exam ada kertas maklumat calon lah ape lah..pastu kene letak ic kan.

Aku tindih alat tulis aku atas kertas tu supaya tak terbang . eh pengawas ni pulak gi alih pastu dia biar je..tengah khusyuk aku jawab,habis terbang kertas..pencil ,ic semua jatuh.Satu hal pulak aku kena bangun haduh . 

Baca soalan math memang putus urat aku.Apa benda doh.Memang lain gila jenis soalan dia ngan yang aku biasa buat latihan.Tapi adalah sikit sama.Time tu rasa cam nak nangis dalam dewan pun ada. Even rumus yang dia bagi takde guna pun...soalan favret aku yang graf tu pun tak keluar.

Day2(BI&SCN): semuanya okay..jawab soalan rasa cam best ..dalam hati bersyukur gila.Tapi yang tak okay nye kipas mak lipas udang kayu babung baga tu kacau . Kalau boleh tutup aku memang happy giler.

Day3(Kh&Pai): pai no problem,alhamdulillah,but kh aku jawab cincai . Markah nya cincai lah jugak kut.....aku terima je results acanner asalkan semua tak failed..

So...start je freedom aku balik rumah still takde perasaan...ambik phone bukak youtube layan kdrama Lol . Aku rasa cukuplah sampai disini..november and december aku duk rumah je ...engko tak caya ke ..percayalahh~~

Maka tamatlah siri 2015 marathon! yeayyyy tepuk tangan sikit.lepas ni kalau ada cerita menarik ke aku update lah . Nanti aku update gak pasal results aku...huhu . Okaylah bai!