30 Mar 2018

spm 2017? Done .

30/3/2018
Assalamualaikum💞

Dah lama tidak men-update blog yang hampir dilupakan ni.5 bulan lepas,I went through the last exam during my school years,which is spm.And baru baru ni,iaitu 15/3 is the day I got my results.Malam sebelum ambik results tu,siriusss takdok rase menda pun.Sama macam perasaan sebelum nak exam spm.(I actually cried on the first day but tu sebab tiba tiba rasa nk sedih) hahahaha ~

So, balik pada 15/3 , pagi tu bangun dengan harapan diri tidak menangis ketika dapat tahu results hahah.Masa upsr ngn pt3 aku nangis wei,bukan sebab sedih tapi sebab dok expect pun mende yang kita dapat tu.Pergi sekolah pukul 9 gituu,eh ke 10?9 kot ... 
masa sampai tu,dk ramai langsung orang.Masuk masuk je dewan,kena bayar hutang hahahah sebab nama aku ada kat list dok bayor yuran.

Lepastu aku pi duduk,oh btw aku mari dengan mak aku so duk dengan mak lah kan.Seat dok la depan mana,tepi aku ada suada(kawan).Lepastu majlis bermula..ceh,ingatkan langsung nak announce tapi dia punya erek tu sampai 2 jam.Cikgu aku first bebel pasal upu,pastu bagi peluang dekat promoter universiti untuk cakap..universiti swasta sape nok dengor heh...

Tapi kesian jugok la dekat orang yang cakap kat depan tuh sebab masa diorang tengah bebel,results dah boleh check guna sms and online.Aku jenis yang dok suka being anxious,guna phone syada untuk check results.Kononnya nk check online,website hang lol.Last last hantar sms guna phone syada hahaha.Lepas hantar tak sampai 5 minit mesej sampai.Weih debor gila okayyyyy...aku ambik phone syada then buka results depan mak aku.

The first thing yang aku nmpk,2A- .. hhahaha alhamdulillah ada A,pastu tengok betul betul balik,,ALLAHU....hahahahhahaha terkejut beruk aku .Dok expect gila ,tapi masih boleh kawal diri dari nangis.Bangga gok ah dengan diri sendiri sebab dok nangis masa tu😛Lepas dapat je results aku tu,kawan aku pi sebar results hahaa tapi aku dok sedor pun sampai tersebor dekat cikgu bm .

Ni results aku : 
Bm: A
BI: A+
SEJ: A-
PAI: A-
MATHMODE:A
ADDMATH: B
BIO:B
PHY:B
CHEM:B+


(addmath B!!!!!!!!!)

Masa check guna sms tu,dia tak bagitahu spesifik untuk subjek,so aku tidak tahu semua ni,yang tahu cuma gred je.Mula-mula ingatkan A+ tu BM.Dok expect bi untuk dapat A+ sebab story aku plot dia mengarut sikit,but Alhamdulillah 😅Lepas dah tahu tu,cikgu still dok umumkan results.Lama jugak la tunggu,sampai pukul 12.Ehh ke pukul 11 macamtu...rasanya 12.Nervous aku hilang habis dah..bersyukur sangat..


Dapat ga achieve impian nak naik pentas sekolah for the last time.Results announce lepas tu and semua did their best!! So happy for my friends n myself , banyak grades improve.



My chinguss 💘Dok complete sebab susah nak gather semua orang..semua dah merata rata dah.Im grateful to have my friends and teachers here at gnses , ssuuper grateful.
Lastly,nak cakap congratulations to all my fellow friends ! 5 years at gnses and im out ! 
bye bye, see you again in the next entry 😘



20 May 2017

Little pieces of 2016 memories

Hello ! Rasa macam tak boleh je buat 2016 marathon since tak ingat events tu berlaku bila, sebab tak catat kat kalendar duhh 

so today saya (polite lah sikit) nak update tentang some events that I can remember in 2016 ! 

first is,

hah ni gambar lepas berlari sejauh 3km cehh hahaha nak gi dekat secret part of monica bay beach LOL , ive lost all other photos (the view&everything) but that "secret part" is really pretty&it feels like we entered a new world kahkah 
ramai orang guna tempat tu untuk shoot something 


I have changed my taekwondo class from sma al-falah to gemilang gym! The only reason I changed it is because I am exhausted to catch up the usual tuesday(afternoon class) since I have extra co-curricular activities , this class held every wednesday at night , taklah penat sangat and rushing . Also,my mum dont need to ulang alik from work to send me to the class anymore.

The fee increased rm30 to rm60 but it is totally worth it ! Also,my classmate athirah started join taekwondo this year so I have a gang! yeahh~

this is when I came to see their grading session 
the girl on the left of the picture , she didnt train here anymore,she had to further her studies at...? I dont remember aha kinda lost contact now since I uninstalled my wechat 


Ni pulak masa break time practicing untuk chorasical sketch 




we actually passed the pre-liminary !!! Well hard work pays off you see...
I have tons of chorasical sketch photos like,I think it needs a solo entry for it 

find me if you can hohohohohohohohohohoohohohohoo 
we got secondplace!!!!! how cool is that bruh we break the history I guess

20/5/2017

I regret for not finishing this entry,I truly regret it....I saved all of my 2016/2015 photos in my pendrive but that it broke & I lost all of my photos . 

I just wanted to say that 2016 is a really great year for me,it was more relaxed&I missed it . I decided to end this entry here since I forgot what I wanted to write....because I lost all of the photos , including the photos during my birthday celebration.

so,goodbye . 



16 Dec 2016

result pt3 !!

 
21/11/2015
Assalamualaikum w.b.t , salam 1 malaysia ehemmm
saya disini tidak bertujuan untuk bersajak atau berceramah HAHAHHA ok ok straight to the point jelah .Harini aku rajin sikit buka notebook pastu jari rase rajin gak nk taip .

so kiteeeee kiteee kiteee nak update pasal result kite ah . Haa meh nak citer,malam sebelum ambik results tu maybe orng kecoh kot?maybe la...tapi aku takde perasaan macam orang bangang hahahha! sama time tgh jawab exam pt3,takde rase pape.Cuma demam tu ada lah sikit..tu pun sebab aku main debu . eh.


aku expect results aku 2 A.Target aku 5A keatas , aihh...tak rela aku nak target straight A lepas semua yang dilalui..terlalu banyak dugaan sobs sobsss . Esok tu aku bangun takde perasaan lagi . Aku rasa ni macam tak normal je .Jadi aku katalah kat diri sendiri ni ha


dkyh brgn ngat ah dapat byk A ,dhla takdok perasaan hahahaha . So gi sekolah pukul 9 lebih rasenye ..aku gi je majlis tu start. hutang aku tak berbayar lagi woi..hahaha dia suh duduk dulu sebab dah lambat katanya.


Aku duk tepi syada and then pengetua tu beleber lah sikit,pastu dia kata dia nak umum result orang yang dapat 5A keatas naik pentas.Time ni aku doa habis habisannn bro(dalam hati kahkah) dia umum yang 8A,3 orang that is afifah syakir and iman.emm aku cakap kat diri memang taklah dapat 8A sebab aku dah thu ehehe...


time die nak umum 7A lak , aku terkejut tengok geng aku(ida tajebar)bangun ,aku tak expect gila pastu cakap ah "waaa idaaaaaa" pastu time dia ambik aku dengar "Athirah Izzati Adnan" masyaAllah/...


aku rasa .......errr tak leh explain nape aku rase...rase bersalah .aku bangunlah kan ambik ceyyy ni gambar aku ats pentas 


16/12/2016
Hello everyone ! Kenapa tiba-tiba hello dekat tengah-tengah entri? sebab today is a year after this drafted entry ..duh . 

It took me a year to finish this entry cus I actually got a new desktop and Ive abandoned my old notebook. I forgot the email for this blog account and cudnt find a way to log in but finally today , I SUCCEED alhamdulillah . 
okay despite all of that ,lets finish this terbengkalai entri . 

This is a picture of me getting my pt3 result



Please excuse the awkward difference of tall between me and my headmaster haha  😜 

Masa tu mata tengah kelabu , sebab tahan nangis ..well im sHOOK what do u expect haish,turun tangga tunduk habis habisan cus malu takut air mata keluar ..duduk tepi my mum and terus nangis sepuas hati kahkahkah I cant hear anything after that since im was in like really really shocked feelings eventho 7 are not as much as 10 but I still cant believe that I got 7 since I dun really study hard compare to others .


Here is a picture of me&my classmates ft my english teacher,teacher sarah ! 
now let me share you my overall results , I wish I can just take a picture of it but my phone is charging and its going to take a lot of time to upload. So here we go ..

BM Ujian Bertulis- A
BM Lisan-A
BI Ujian Bertulis-A
BI Lisan-A
SEJARAH-A
GEOGRAFI-A
PENDIDIKAN ISLAM-A
MATHEMATICS-D
SCIENCE-C
KH (Perdagangan&keusahawanan)-C

HAHAHAH look how horrible those 3 at the bottom of the list ....but  cant believe I survived math . I didnt celebrate my results ... 


They're my classmates now , and received better results than me in mock exam lol
sometimes I wonder maybe I just got lucky ?? 
 its getting dark here ..will end my post now ..updating my blog makes me feel I want to be organized is it werid ? ok then,see you in my next post maybe I'll start my 2016 marathon ...got 2 weeks left till school starts how sucks is that okay seriously goodbye ❤️