30 Sep 2013

Bye

Assalamualaikum Budak Kiut

Hey ingat tak entri yang zaty update pasal ariyn ? Alahh yang kawan baru tu ? Hehehehehehhehe
Sebenarnya kan tadi masa nak pergi lab
"eyni tunggu lah saye!"
"cepat gok siket"
"eh eyni macam ariyn je"
"ye ke dia dok mari kan harini"
"ye ar! tu syada duk situ hor"
"jom gi kat die"
"jom ar"

"wey wey bakpe eaa"
"ariyn nok pindoh skoloh"
"hahhahahaha nawok"
"orang kabo dok caye"
"ye dok ariyn"
"yup saya kena pindah sekolah kat kl or dungun tapi tak tahu masuk asrama ke tidak"
"ambik dok agi barang"
"dah ambik,ni cikgu tak marah ke lambat pergi lab?"
"awal agiiiii"
"eh eh autograph autograph"
hahahaha .... sempat lagi mintak autograph =='

so maksudnya bukak sekolah nanti ariyn dah tak sekolah sini lagi , dia kena pindah aiigoooo
why now kenapa bukan tahun depan sad life gila .
Sian eyni kekgi akdop kawan doh . Dia baru je pindah smkg ni , tapi nak pindah lain pulak .
Ingatkan boleh kawan sampai spm sama sama tapi tak boleh hm nak buat macam mana memang kena pindah kan .

Siape tak sedih hilang kawan . Baru kenal pulak tuh . Tak sampai setahun . Okay lah takpe lagi pun sekolah ni tak sesuai untuk dia sebab dia 5A . So wishing you all the best jangan lupa kami kalau ada bestfriends baru . I'll miss youuuuuu <3 .

*cries a river*




19 Jul 2013

Hobbies Talk ^^

Assalamualaikum Budak Kiut

Haah , finally bulan Ramadhan . Kalau bulan ramadhan wajib ada bazaar,terawih,andd plaing penting 'mercun' . Dan ayat paling pemeshh masa ramadhan is ;


  • Laparnye
  • sekarang pukul berapa
  • lambat lagi ke
  • Perut saya nyanyi lagu shine bright like a diamond xD
  • selamat hari raya 
  • im full
Haha okay , and benda yang Manusia paling suka buat masa bulan ramadhan is jengjeng jengggg

tidur lah :p

Kalau hujan hujan cenggini tidur lagi bagus ! wkwkwkwkwk .
Ini adalah salah satu dari hobi zatiy . hehe ...

okay the first thing yang izzati suka buat adalah ;


  1. Gymnastics

Buat splits ! jyeahhh ~ okay sapa tak sakit masa first time buat ann :p
Tapi kalau buat banyak kali takdak dah rasa sakit tu . Izati boleh buat side splits je takleh buat middle split. But i'll try :D


Next is HANDSTAND ! omg i love handstand . tapi ...izati punya hadstand yang biasa je...boleh tahan sekejap je...tu pun buat atas katil . cari nahas lu kalau buat atas lantai simen . gedebaboommm . muahaha .


nest is THE BRIDGE . senag je nak buat ...selalu buat . tapi yangni lagi senang dari backbend . wuyaa :p

and last untuk gymnastics adalah scorpion...izati still tak boleh buat ni sebab kaki zatiy yang sebelah kiri selalu je pergi ke depan bila try nak angkat kaki . Heee ^^

  2. Music

Haaa ! pakwe izati ada kat atas nie ;)
Petang-petang if takde kerja selalu benda ni melekat dekat telinga . Pasang volume paling kuat sampai tak ingat dunia lorhh :p

izzati punya mixr. Boleh lah...kuat gilos bunyi dia...pasang lagu exo-wolf . fuyooo . ahakss .
dan lagu fav yang izati suka pasang adalah


  • exo wolf chinese/korea ver
  • GD  one of a kind
  • Bigbang Lalala
  • that XX -GD
  • that should be me ( maddi jane cover)
  • lonely 2ne1 
Hah tu lagu fav zati . kebanyakan lagu korea lah dalam phone tuh . Eheeeee ''

 3. Online / WeChat

Haa mula mula sekali online . Izati suka online facebook sebab ramai friends yang baik-baik dalam tu ^^ . Ohh kepada readers yang tak tau lagi facebook zati ape , sila klik button yang terapung kat sebelah kiri tu :D
Kadang kadang facebook ni boring jugak . and kadang kadang ada batak =='

twitter , yang ni izati paling suka ! semua orang dalam twitter ni baik-baik . Okay :p izati lebih suka online twitter than facebook . Sebab twitter orang active 24Jam . mwehehe . Kalau sapa-sapa nak kawan ngan zati, mention je kat @__izzati .

Okay next is wechat . Wechat kinda awesome...boleh video call,live chat,walkie talkie (Y), look around,shake,momments,anddd banyak lagi . Suka guna ni . boleh jimat kredit lah kalau kawan ada internet.Dan wechat guna id , tak guna number phone macam whatsapp . Tapi whatsapp lagi simple and kemas je nak guna , sekarang whatsapp nak kena bayar . sadlife kuikui.
Ouh kalau nak wechat ngan zati,add : ixxati

Tu je yang izati nak update . Bosan duduk kat rumah ni lahaii =='


27 Jun 2013

Alamakk !

Assalamualaikum Budak Kiut ♥


Harini lepas solat , terus pergi cari tempat duduk . Nurha pulak jenis suka jalan then berhenti . And masatu nurha berhenti depan koperasi . Then izati cuba ajak dia pergi tapi dia tu memang kalau dah cakap macam APTB . Izati ajak cepat cepat sebab ade org tu . kita panggil dia G ajelah -.-  Lepas tu kitaorang pegi letak beg kat tepi dewan .

Grrr masatu dahaga gila kot . jadi pergi beli ABC rm1 . masa kak tu bagi air tu , tak seda ada org tu kat situ . then suruh syamim , ambik straw ngan penutup . syamim ambik straw je kot . Pastu dia suruh G ambikkan penutup . G kata 'malaslah' pastu syamim pun cakap sambil tunjuk kat zati , 'ni,dia yg nak penutup' . Pastu zati terkejut..zati terus pandang ! then then then muka dia cam tak puas hati and macam marah gila bila tahu zati yang nak penutup tu . siyes zati tak tau pun G ada kat situ :'(

zati terus pergi kat belakang dan tarik tangan kawan zati pergi . Takut whoi duk kat situ . semua orang tengok masa syamim cakap ' ni dia yg nak ' . Huaaa malu+takut bila tengok muka dia cenggitu . Jadi,zati takda penutup nak minum air just straw je . 

lepas pergi je,Nurha ajak masuk dewan . Masa nak masuk zati duk belakang , dekat pintu tu ada kak 'N' . err kak N ni gf G :) but dia baik tau . Izati memang tak perasan jugak dia ada kat situ . And zati memang takmo masuk dalam dewan sebab ramai oranglah , panas pulak tuh . masa nak masuk tu,zati cakap ' takyah lah masuk ....' belum habis ayat zati , kak 'n' pun lalu tepi zati sebab dia pun nak masuk, masatu zati pun sambung ayat 'panasslahhh' . Then kak 'n' terus pandang zati cam marah . Maybe dia ingat zati cakap kat dia yang zati panas kalau dia ada !

Mintak-mintaklah akak tu tak salah faham :( zati taknak ada orang suka marah and benci kat zati . K lah bye 


7 Mar 2013

Thanks 2013

Thanks 2013 , you make me happy . You makes me forgot all the bad memories . You helped me to accept it all , you makes my new life wonderful . You're gonna be my favourite year . 

You , thanks for everything . You makes me to have many new friends . You makes me to be brave and to be more confident . You.........makes me to be " don't worry be happy "  . 

But WHY , I can't delete all my memories in 2007,2008,2009,2010,2011,2012 . I want to forget 'em . Why ? Why ? Why ....

But why  2013 , you makes my new teachers hate me . Im not good in all subjects. Im going DOWN slowly . When I asked myself,it says " its because they're the new teachers , you can't understand 'em ,  unless you really really know 'em . 

Grr..being form 1 just like being in 7 years old kid .

Apehal speaking english lol . 


26 Feb 2013

" I miss you "

Korang pernah tengok citer I MISS YOU tak ? Izati suka sangat citer tu . Cerita tu seidih sangat , korang patut tengok , best gila T.T

Sekarang dah episod 09 . Diorang dah besar..dalam gambar kat atas ni masa diorang kecik agi . Diorang berpisah lepas kena culik :/

Kadang - kadang nak nangis tengok citer ni , korang memang patut tengok citer ni , rugi ah kalau tak tengok . Citer ni main tiap-tiap hari isnin and selasa . 

Korang boleh tengok citer ni .. kat tv9 slot chamsarang  . Okay lah , takde idea nak update -_- 

8 Feb 2013

Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah

Hai budak budak comels , nampak tak banner yang comels macam korang  ni kat atas ? Hehe , sebenarnya ini adalah banner untuk Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah  .  Rugi lah kalau korang tak join sebab , dah la syarat dia senang je , then hadiah pun W to O to W ! Tak caya baca la post kat blog dia

Izzati nak cakap , better mencuba than tak langsung ~ so , ape salah nya korang mencuba join segmen ni , mana la tahu korang lucky boleh dapat hadiah ni ? haa ...rezeki kita tak tau . So , jum kita join segmen ni ramai ramai ! klik banner or just klik sini kalau nak join !

Ada pantun ..

pergi ke kebun memetik buah,
jomlah join, mana tahu ada tuah :p

teruk betul pantun tu..kan ? ahaha , last warning ! >> KLIK SINI KALAU NAK JOIN .

Akhir kata , izzati harap izzati menang and korang jangan lupa join ! ingat tu ingat ! ;D

29 Jan 2013

Friends...

//IM FINE!
Masa dekat sekolah rendah ...kita jadi seniors..masa kat sekolah menengah..kita jadi juniors...masa jadi seniors..semua dah berpisah...cuma sikit je yang ada...semua dah ke sekolah lain dengan kejayaan masing masing...

Sedihnye bila kena berpisah dan macam nak stay darjah nam sampai bila bila , tapi masa cepat sangat berlalu.Ada beberapa kawan izzati yang duduk hostel..dan beberapa sekolah kat lain . Rasa rasa diorang ingat tak lagi kita yang dulu dulu? atau......................hmm...

Kalau boleh nak je sekolah sama sama tapi tak boleh.Izaati rindu dengan muka muka yang sengal kat dalam kelas...muka muka yang comel ...selama nam tahun duk kat sekolah tu dah rasa cam tu rumah kedua . Rindunya dekat suara suara yang riuh rendah dekat dalam kelas ...

Rindunye nak ketawa bersama...tapi dah memang tak boleh nak buat apa apa........walaupun kengkawan kat sekolah menengah baik baik..tapi tak sama dengan yang dulu.Izati harap diorang takkan lupakan izaati..hm..

Izaati harap akan jumpa classmates izzati suatu hari nanti..cehh...hihi .....