4 Dec 2015

my 2015 marathon last part !


So harini iols nak sambung marathon 2015 lah.Aku tengah bosan ni woi dah lah panas . Okay rn pukul 5:02pm , malam ni jangan lupa tengok ceria all star (apa kaitan doe) banyak cakap lak ..ok lets start! 


wow august siak .....okay takde pape yang awesome pasal august pun. Yang aku ingat bulan august ada trial . Well everything went well.....tarikh trial start 23haribulan, ahh sikit agi nak sampai kat tarikh birthday nelydia senrose(me)(jangan kecam).

Ada lah teringat time ni,masa jawab exam pai.Time tu dah jawab thru semua soalan...ada satu soalan aku problem sikit.Rasanya soalan dia tanya benda sunat kita buat time hari raya aidiladha.Aku tengok jam pastu genyeh mata. Lastly aku tido . BHAHAHA teruk mu ni

Kejut kejut je dengar cikgu cakap masa menjawab tinggal lagi 5 minit .Oh shit ,aku bukak mata luas luas..minum air...fikir bagai nak rak..still takleh jawab(soalan tu dia suruh bagi 3,2 aku dh bgi so tggal satu agi).

Memang blank..tapi blank blank pun still tengok kat luar tingkap,tgk org berkebun(bangang).Last,cikgu pun suruh kutip kertas.Orang depan bangun ambik kertas aku...argh memang blank bro..nak tembak takleh fikir.So i redoo kasi kertas tu (tak jwb)

Time results kuar , ustazah cakap aku dapat 84 HAHAHAHA budu frust aku (mix bersyukur) tapi memang frust sebab sebelum  ustazah masuk,teacher bi ada masuk..aku dapat 84 gak.Dia kata memang dah takleh bagi.Lmao time tu memang aku redhoo dengn apa yg berlaku (shiz)

Tapi bersyukur gak sebab math first time aku lulus sepanjang 2015(teruk budk ni ).
Sains pun ok lah 56 ....ehh alhamdulillah la sebab semua markah menaik daripada exam sbelum ni kecuali bi . AKu redho...


This month aku move on kehkeh.Dah lupa dah ada grading bulan ni.Nasib aku ingat step dia.Tarikh grading aku 12 haribulan.Sebenarnya masa aku tengah type ni ada calendar kat tepi aku haha sebabtu ingat semua tarikh sebab aku tanda kat calendar event yg ada.

Semuanya berjalan lancar.Aku sorang je yang training kat al-falah pi grading,2 yang lain sekolah sis . Part last ada aku tak practice pun kick tu sebab sir tak cakap.Eh tetibe ada lak dalam grading.Dah la master tu duk depan haha

Ok je semua..tapi teruk sikit kicking yang last lmao.Result is ..aku dapat double promotion.That means boleh skip...em tak faham takpelah.Move on to next month!


boo! hahahahah acah halloween.Jangan sambut halloween gais .Ok.Bulan ni memang scary pun,why?sebab ujian bertulis pt3 yang ditunggu tunggu sudah tiba. Cehh.Tarikh dia 12-15 oct.Ada sehari tu cuti rasanya sebab 3 hari je exam.

Nak tahu tak,sebelum ujian bertulis start tu,kerajaan bagi cuti seminggu sebab jerebu walhal kat kemaman ni takdok jerebu pun woi . Taktik apakah ini.Buat kelas tambahan pun takleh sebab dalam masa tu takleh msuk kawasan sekolah.

Sampai ah hari exam..macam macam emosi aku tengok.
DAY 1(BM&MATH): datang sekolah macam orang takdak perasaan.Serius aku cakap,tak tahu kenapa aku takdak feeling.Duk kat surau,orang baca yassin before msuk dewan,tapi sebab aku takleh,sempat lagi haa belek notes novel bm haha . 

aku tengok kawan aku sorang nih,sampai menangis sebab tertinggal ic.Tapi ok je sebab kene isi ape tah kalau tak bawak ic. Masuk dewan,muka derk..part paling aku benci kipas.
Annoying woii...kan kalau nak exam ada kertas maklumat calon lah ape lah..pastu kene letak ic kan.

Aku tindih alat tulis aku atas kertas tu supaya tak terbang . eh pengawas ni pulak gi alih pastu dia biar je..tengah khusyuk aku jawab,habis terbang kertas..pencil ,ic semua jatuh.Satu hal pulak aku kena bangun haduh . 

Baca soalan math memang putus urat aku.Apa benda doh.Memang lain gila jenis soalan dia ngan yang aku biasa buat latihan.Tapi adalah sikit sama.Time tu rasa cam nak nangis dalam dewan pun ada. Even rumus yang dia bagi takde guna pun...soalan favret aku yang graf tu pun tak keluar.

Day2(BI&SCN): semuanya okay..jawab soalan rasa cam best ..dalam hati bersyukur gila.Tapi yang tak okay nye kipas mak lipas udang kayu babung baga tu kacau . Kalau boleh tutup aku memang happy giler.

Day3(Kh&Pai): pai no problem,alhamdulillah,but kh aku jawab cincai . Markah nya cincai lah jugak kut.....aku terima je results acanner asalkan semua tak failed..

So...start je freedom aku balik rumah still takde perasaan...ambik phone bukak youtube layan kdrama Lol . Aku rasa cukuplah sampai disini..november and december aku duk rumah je ...engko tak caya ke ..percayalahh~~

Maka tamatlah siri 2015 marathon! yeayyyy tepuk tangan sikit.lepas ni kalau ada cerita menarik ke aku update lah . Nanti aku update gak pasal results aku...huhu . Okaylah bai! 











20 Nov 2015

my 2015 marathon part2!


Hello ! Here we are for my 2015 marathon part 2 ...jeng jeng jeng ...oh kalau korang tengok last post zaty cakap last zaty update entry awal tahun 2015 tapi takde kan,heh tu sebab zaty draft kan semua entries yang lelama hahahaha padan muka takleh baca .

Nak sambung pasal bulan march tapi tak ingat apa yang jadi dalam bulan tu,so kita skip ajelah yea hahakz. Tapi kan rasanya bulan tu ada merentas desa and hari sukan so yeah...agak boring and cam biasa , I olss tak join apa apa sukan (jebat hebat) (tokmu)


haish bunga bunga pulak april..okay april is the month where I got my braces on .Nak dijadikan cerita,masa tu ceria je nak gi klinik gigi,pakai kemeja kaler oren gituh pastu shawl belit belit hanna montana eh tajima (nipu).Date dia 8haribulan..

that day jatuh pada hari rabu so sekolah.Rasanya tak pergi sekolah lah kot haritu mwahaha.
Excited gila,nervous ada gak skit eh skit je.Masa masuk klinik,tunggu giliran and then nurse panggil.Okay cam biasa baring atas kerusi tu.Pakai spek sebab doktor hot sangat(tipu)
pastu die ambik abende tahu..lebih kurang camni rupa dia

dah lupa apa nama dia,whatever lah.Kering bibir aku pakai binatang tu and mase dia letak bracket one by one,tak rasa pape pun until die letak wire.Part tu takleh bla,rasa ketat semacam je.Last masa dia letak getah yang kaler kaler tu fuh..rasa ketat nak mateh.

Lepas siap semua,balik lah kan . Pastu perut rasa lapar..try minum air milo pastu rasa pelik and try makan sup ..yang lawaknya setiap kali gigit ayam , aku gi berlari tengok kat cermin sebab takut bracket tertanggal haha bangang .Macam tulah rasa tak selesa nak makan first time ngan braces . 

Lebih kurang pukul 6 petang,dah rase dah sakit tu.Tadi okay lagi boleh makan.Kalau part nak tido takyah cakap lah,memang seksa kot.Main pusing pusing sebab takleh tido.
Rasa cam nak demam pun ada.Esok tu,aku gi sekolah tutup mulut sebab rasa braces terkeluar hahaahahahahahahaha . 

memang ternganga mulut sebab susah nak tutup.Keesokan tu,pergi rumah tc sarah sebab ada tusyen, biasa lah tahun ni pt3 kena rajin sikit,biar pun haritu kakak I angkat nikah(dia angkat nikahpetang)(kelas tc pagi)(apa bracket bracket ni).That day ada mk sedare&sepupu

Maybe sebab gigi sakit , kepala hotak jadi bengang jap..lupa tudung letak kat mana so rembat tudung sepupu hahaha.Ambik beg,pastu pergi rumah eyni(nama mu ni eyni).
Then shuhhh gi rumah tc . Lepas habis,balik rumah then ramai orang.

Eh malu gila babung,pastu cepat cepat grab shawl yang mk beli semalam ngan baju kurung.Masuk bilik , tukar baju then ada orang ketuk pintu.Sepupu aku kacau duh.Dia ajak buat kuku ..alah yang peel off tu lah . Lepastuh kita gi makan,ambik gambar,makan sekali agi and lastly orang balik fuh lega .

Next day,ada kelas so gi kelas ah kejap.Time balik tu ramai gila orang(wedding day).Bawak geng 3elit1 skali,tapi takde tempat duduk so semua makan kat dapur(sorry gais).Cepat cepat gi salin baju ..letak lip tint skit hahaha . Lepastuh ambik gambar lah sikit ..

After geng 3elit1 balik,syika syada ngan ecah berek and nurha pula dateng ,dorang balik jap tukar baju.Nak look good katanya .I just wanna look good for you,good for you ..uh huh(k).
Lepastuh biasa lah,selfie lah ambik gambar lah err...at the end of the day,aku takleh makan sebab sakit gigi. (sedih)



May ! May is the month where I meet my Love uhukss! Macam kisah "apabila syika panggil muzammil and tunjuk kat eyni,mereka berdua tersenyum"awhhhh.Love amende lah pt3 tak past agi haha,I mean tkd!Dah lama nak join tkd and at last boleh jugak.Semuanya bermula

bila zaty stalk ig teacher sarah,ada tertengok dia post dia beli uniform tkd.So zaty tanya lah masa tusyen kat rumah dia tu,and dia kata boleh je nak join,just come to al falah or sis.Dalam hati happy gila.So zaty pergi lah,zaty pergi kat al falah sebab hari selasa

takde kelas tambahan.Time ni zaty gi ngan ecah berek .sejak bila lah ecah ni rapat ngan aku haha.Zaty ajak dia teman sebab tak best kalau gi sesorang,nanti kena buli (tipu).
so mula mula masuk tu pelik gila.Tak pernah pernah rasa camni.Cehhh...

Tiga kali jugaklah training pakai baju biasa dulu baru dapat uniform ....day by day,kinda get used to kelas nih.Haih dahlah training kat sekolah orang,takde kawan pulak tu.Move on....bulan june !

paling ekstrem bulan ni ngan bulan july gais,firstly sebab hari jumaat pun ada training and lepastuh ada kerja khusus geo,start dari 21 haribulan rasanya kalau tak silapp(kalau silap sory ler)Ok first day bila dapat kertas agak excited nak gi interview orang.Pastu lupa yang

semua ni kena buat bulan puasa.Cikgu bagi taklimat semua tuh,tak ingatlah berapa orang responden yang dia nak tapi rasanya 20 kot.Time petang zaty ajak syada tuh gi cari responden.Dengan keadaan panasnya ngan haus gila pastu ada gak makcik makcik yang 

malas nak isi,part best ambik gambar depan kedai orang,agak malu lah tapi dah nak buat canner..ade markah kot kat situ hahaha.Sabar jelah woi,

first day pergi cari tu memang tak cukup 20 rasanya.Esokkan tu start buat lah kerja khusus ni dalam kelas..ikut yang cikgu suruh buat.Masa tu memang kena laju eh kalau miss boleh gila haha.Part last last tuh,disebabkan dah takde masa nak cari responden

yang tak cukup tu,terus reka semua nama ngan alamat nak cukupkan borang responden tu.Kalau sikit je nanti tak best buat graf. Nampak sangat desperate nak A haha ,dalam fikiran budu baik reka je,macam lah dia nak check..


pening aku tengok july ni.Memang pening pun,dahlah tak siap lagi kerja khusus geo,tambah lagi ngan sejarah.That moment bila cikgu bagi taklimat tentang sejarah,memang tak faham gila tajuk dia.Apa dia nak aku tak tahu,tapi time buat tu rembat jelah.

yang aku ingat tajuk dia perjanjian persetiaan 1897 ke ape eh yeke ? ke 1987 eh whatever lah.Satu benda pun tak faham,sebelum karang dia nak kerangka kecil lah kasar lah gemok lah,aish . Time buat yang sej punya,berterabur semua benda.Tangan berotot nak mampus

paling kejam masa nak last tuh.Semua jadual like geo,sej,geo,sej...kepala nak pecah,perut bunyi kriuk kriuk hahaha.Lepas karang geo for last punya..memang tangan cam sprinter .Lepas buat tuh,cikgu sej pulak masuk...buat lagi....lega gila bila semua kerja khusus siap.

Kalau tak dapat A aku tak tahu lah nak cakap apa . Frust menonggeng ah hahaha.Panjang pulak entri ni. Tinggal bulan aug,sep,oct,nov je lagi.

To be continued...

19 Nov 2015

my 2015 marathon part1




Hello! Dah lama tak update blog,last update masa awal tahun 2015 kot...even tho takde sape nak bace entry ni but still nk up jugak sebab bosan,oh btw harini hari jumaat ,first day of school holiday!

Yup...kelmarin last day sekolah and kinda sad sebab not sure if classmates tahun ni still sama dengan tahun depan..depends on our pt3 results . Sebenarnya blog ni dah jadi cacat sebab background kat atas tak sama ngan yang bawah hahahaha   

Eh tengah type tibe tibe hujan..lebat giler,tapi best hujan..paling best bau hujan hahaha (mana ada pelik) .Today nak citer pasal my 2015 sikit.((this entry is going to be a long one))

omg january...awal tahun kot,time ni tak serius lagi...fikir sikit je pasal pt3,ada sikit sifat kwangajo yang tak hilang lagi mase ni...ingat lagi masa pergi beli buku and ambil buku teks,time tu ade appoitment gigi ,sebab ramai sangat orang beratur nak ambik buku teks

zaty gi klinik gigi duluh..al maklumla taknak kena marah ngan nurse&doktor.Lepastuh zaty pergi balik kat sekolah,ambik buku and then kakak ajak gi mesramall , pelawaan jangan ditolak bruhh,ajak syika&syirah skali gi mesramall sebab due org tu je biasenye on 

tengok,time nak sekolah pun sempat gi tengok wayang jap ..citer ape zaty tak ingat tapi rasanya macam woman in black.Next is when first day sekolah,mula-mula jalan masuk sekolah like a boss..and then sampai depan bilik kh .. penuh budak form one .

Adehh takde tempat lain ke nak duduk ..malulah sis nak lalu camni.(acah).Masa perhimpunan,ada pengetua and cikgu baru..em ngantuk.Lepas habis semua tu..time nak cari kelas..semua cam blurr,letak beg lepstuh orang kata salah kelas..so gi kelas sebelah

pastu salah lagi,erk ...till cikgu jaa bagitau suruh masuk kelas kedua hujung.Biase kelas 2elit1 dulu zaty duk tiga orang ngan syada&syika but since yang ni ada meja dua dua,zaty duk sorang..awkward gila masa tuh..ada yang turun kelas and naik kelas so tak bising

and then adalah budak baru hawa namanya,dia sakit sikit. Cikgu suruh zaty duk ngan dia ..bengang jugak lah bro dah lah duk kat depan skali.Dalam hati...eh takpelah tahun ni duk depan sikit,nak jadi nerd sangat.Time tahu cg asidah yang ajar math..terkedu gue dibuatnya

musuh time form one kot.Dalam fikiran,banyaknya dugaan tahun ni hahaha.


haishhh this month ...bulan ni cikgu bagitahu 2-5 haribulan ada exam tov . Eh gila ke,awal tahun kot..soalan tov pulak masuk semua start dari form one till form three,termasuk yang tak belajar lagi.Mati lahnak .Amende yang aku makan semalam pun tak ingat woi.

Time nih,acah acah study walhal tak tahu pun camna jenis soalan keluar ,format semua tuh ..tak tahu pun..orang hafal kita hafal je haaha(nampak tak bangang).Ingat lagi masa jawab paper math...hahaha part ni paling best,lepas aku baca soalan terus skip soalan lain

sampai lah habis..lepastuh ade lah sikit boleh jawab,aku tak faham langsung pebenda yang dia tanya...ada graf lah ,sin kos tan lah...lepas fade up ngan paper tu..ade lagi masa sikit,tengok sekeliling..semua orng syok jawab,kite jugak yang cam potatoh.

Hehe...time for results!Dah lupa berapa tapi...yang ingatnya time nak terima result pai,ustazah panggil then kene bebel sebab jawab ikut citarasa sendiri hahahha...well,first time jumpa jenis soalan camtu kan.Seingatnya c lah kot..6puluh lebih.

Time math memang nightmare! Cikgu bagi results math,zaty dapat 17 hahahahhaahaha lawak duh..first time dapat rendah camni.Tapi tak sedih pun sebab memang dah expect camtu.Zaty dapat masuk top 2 yang paling rendah for math . Biasalah math..

Results lain lain zaty tak ingat...seingatnya bi je dapat A..masatu dapat tahu yang gred naik,85 baru A so...okay nasib baik A bi..dapat gak rasa A sekali even scn ngan math fail! haha (teruk) 

to be continued ....