4 Dec 2015

my 2015 marathon last part !


So harini iols nak sambung marathon 2015 lah.Aku tengah bosan ni woi dah lah panas . Okay rn pukul 5:02pm , malam ni jangan lupa tengok ceria all star (apa kaitan doe) banyak cakap lak ..ok lets start! 


wow august siak .....okay takde pape yang awesome pasal august pun. Yang aku ingat bulan august ada trial . Well everything went well.....tarikh trial start 23haribulan, ahh sikit agi nak sampai kat tarikh birthday nelydia senrose(me)(jangan kecam).

Ada lah teringat time ni,masa jawab exam pai.Time tu dah jawab thru semua soalan...ada satu soalan aku problem sikit.Rasanya soalan dia tanya benda sunat kita buat time hari raya aidiladha.Aku tengok jam pastu genyeh mata. Lastly aku tido . BHAHAHA teruk mu ni

Kejut kejut je dengar cikgu cakap masa menjawab tinggal lagi 5 minit .Oh shit ,aku bukak mata luas luas..minum air...fikir bagai nak rak..still takleh jawab(soalan tu dia suruh bagi 3,2 aku dh bgi so tggal satu agi).

Memang blank..tapi blank blank pun still tengok kat luar tingkap,tgk org berkebun(bangang).Last,cikgu pun suruh kutip kertas.Orang depan bangun ambik kertas aku...argh memang blank bro..nak tembak takleh fikir.So i redoo kasi kertas tu (tak jwb)

Time results kuar , ustazah cakap aku dapat 84 HAHAHAHA budu frust aku (mix bersyukur) tapi memang frust sebab sebelum  ustazah masuk,teacher bi ada masuk..aku dapat 84 gak.Dia kata memang dah takleh bagi.Lmao time tu memang aku redhoo dengn apa yg berlaku (shiz)

Tapi bersyukur gak sebab math first time aku lulus sepanjang 2015(teruk budk ni ).
Sains pun ok lah 56 ....ehh alhamdulillah la sebab semua markah menaik daripada exam sbelum ni kecuali bi . AKu redho...


This month aku move on kehkeh.Dah lupa dah ada grading bulan ni.Nasib aku ingat step dia.Tarikh grading aku 12 haribulan.Sebenarnya masa aku tengah type ni ada calendar kat tepi aku haha sebabtu ingat semua tarikh sebab aku tanda kat calendar event yg ada.

Semuanya berjalan lancar.Aku sorang je yang training kat al-falah pi grading,2 yang lain sekolah sis . Part last ada aku tak practice pun kick tu sebab sir tak cakap.Eh tetibe ada lak dalam grading.Dah la master tu duk depan haha

Ok je semua..tapi teruk sikit kicking yang last lmao.Result is ..aku dapat double promotion.That means boleh skip...em tak faham takpelah.Move on to next month!


boo! hahahahah acah halloween.Jangan sambut halloween gais .Ok.Bulan ni memang scary pun,why?sebab ujian bertulis pt3 yang ditunggu tunggu sudah tiba. Cehh.Tarikh dia 12-15 oct.Ada sehari tu cuti rasanya sebab 3 hari je exam.

Nak tahu tak,sebelum ujian bertulis start tu,kerajaan bagi cuti seminggu sebab jerebu walhal kat kemaman ni takdok jerebu pun woi . Taktik apakah ini.Buat kelas tambahan pun takleh sebab dalam masa tu takleh msuk kawasan sekolah.

Sampai ah hari exam..macam macam emosi aku tengok.
DAY 1(BM&MATH): datang sekolah macam orang takdak perasaan.Serius aku cakap,tak tahu kenapa aku takdak feeling.Duk kat surau,orang baca yassin before msuk dewan,tapi sebab aku takleh,sempat lagi haa belek notes novel bm haha . 

aku tengok kawan aku sorang nih,sampai menangis sebab tertinggal ic.Tapi ok je sebab kene isi ape tah kalau tak bawak ic. Masuk dewan,muka derk..part paling aku benci kipas.
Annoying woii...kan kalau nak exam ada kertas maklumat calon lah ape lah..pastu kene letak ic kan.

Aku tindih alat tulis aku atas kertas tu supaya tak terbang . eh pengawas ni pulak gi alih pastu dia biar je..tengah khusyuk aku jawab,habis terbang kertas..pencil ,ic semua jatuh.Satu hal pulak aku kena bangun haduh . 

Baca soalan math memang putus urat aku.Apa benda doh.Memang lain gila jenis soalan dia ngan yang aku biasa buat latihan.Tapi adalah sikit sama.Time tu rasa cam nak nangis dalam dewan pun ada. Even rumus yang dia bagi takde guna pun...soalan favret aku yang graf tu pun tak keluar.

Day2(BI&SCN): semuanya okay..jawab soalan rasa cam best ..dalam hati bersyukur gila.Tapi yang tak okay nye kipas mak lipas udang kayu babung baga tu kacau . Kalau boleh tutup aku memang happy giler.

Day3(Kh&Pai): pai no problem,alhamdulillah,but kh aku jawab cincai . Markah nya cincai lah jugak kut.....aku terima je results acanner asalkan semua tak failed..

So...start je freedom aku balik rumah still takde perasaan...ambik phone bukak youtube layan kdrama Lol . Aku rasa cukuplah sampai disini..november and december aku duk rumah je ...engko tak caya ke ..percayalahh~~

Maka tamatlah siri 2015 marathon! yeayyyy tepuk tangan sikit.lepas ni kalau ada cerita menarik ke aku update lah . Nanti aku update gak pasal results aku...huhu . Okaylah bai!