20 Nov 2015

my 2015 marathon part2!


Hello ! Here we are for my 2015 marathon part 2 ...jeng jeng jeng ...oh kalau korang tengok last post zaty cakap last zaty update entry awal tahun 2015 tapi takde kan,heh tu sebab zaty draft kan semua entries yang lelama hahahaha padan muka takleh baca .

Nak sambung pasal bulan march tapi tak ingat apa yang jadi dalam bulan tu,so kita skip ajelah yea hahakz. Tapi kan rasanya bulan tu ada merentas desa and hari sukan so yeah...agak boring and cam biasa , I olss tak join apa apa sukan (jebat hebat) (tokmu)


haish bunga bunga pulak april..okay april is the month where I got my braces on .Nak dijadikan cerita,masa tu ceria je nak gi klinik gigi,pakai kemeja kaler oren gituh pastu shawl belit belit hanna montana eh tajima (nipu).Date dia 8haribulan..

that day jatuh pada hari rabu so sekolah.Rasanya tak pergi sekolah lah kot haritu mwahaha.
Excited gila,nervous ada gak skit eh skit je.Masa masuk klinik,tunggu giliran and then nurse panggil.Okay cam biasa baring atas kerusi tu.Pakai spek sebab doktor hot sangat(tipu)
pastu die ambik abende tahu..lebih kurang camni rupa dia

dah lupa apa nama dia,whatever lah.Kering bibir aku pakai binatang tu and mase dia letak bracket one by one,tak rasa pape pun until die letak wire.Part tu takleh bla,rasa ketat semacam je.Last masa dia letak getah yang kaler kaler tu fuh..rasa ketat nak mateh.

Lepas siap semua,balik lah kan . Pastu perut rasa lapar..try minum air milo pastu rasa pelik and try makan sup ..yang lawaknya setiap kali gigit ayam , aku gi berlari tengok kat cermin sebab takut bracket tertanggal haha bangang .Macam tulah rasa tak selesa nak makan first time ngan braces . 

Lebih kurang pukul 6 petang,dah rase dah sakit tu.Tadi okay lagi boleh makan.Kalau part nak tido takyah cakap lah,memang seksa kot.Main pusing pusing sebab takleh tido.
Rasa cam nak demam pun ada.Esok tu,aku gi sekolah tutup mulut sebab rasa braces terkeluar hahaahahahahahahaha . 

memang ternganga mulut sebab susah nak tutup.Keesokan tu,pergi rumah tc sarah sebab ada tusyen, biasa lah tahun ni pt3 kena rajin sikit,biar pun haritu kakak I angkat nikah(dia angkat nikahpetang)(kelas tc pagi)(apa bracket bracket ni).That day ada mk sedare&sepupu

Maybe sebab gigi sakit , kepala hotak jadi bengang jap..lupa tudung letak kat mana so rembat tudung sepupu hahaha.Ambik beg,pastu pergi rumah eyni(nama mu ni eyni).
Then shuhhh gi rumah tc . Lepas habis,balik rumah then ramai orang.

Eh malu gila babung,pastu cepat cepat grab shawl yang mk beli semalam ngan baju kurung.Masuk bilik , tukar baju then ada orang ketuk pintu.Sepupu aku kacau duh.Dia ajak buat kuku ..alah yang peel off tu lah . Lepastuh kita gi makan,ambik gambar,makan sekali agi and lastly orang balik fuh lega .

Next day,ada kelas so gi kelas ah kejap.Time balik tu ramai gila orang(wedding day).Bawak geng 3elit1 skali,tapi takde tempat duduk so semua makan kat dapur(sorry gais).Cepat cepat gi salin baju ..letak lip tint skit hahaha . Lepastuh ambik gambar lah sikit ..

After geng 3elit1 balik,syika syada ngan ecah berek and nurha pula dateng ,dorang balik jap tukar baju.Nak look good katanya .I just wanna look good for you,good for you ..uh huh(k).
Lepastuh biasa lah,selfie lah ambik gambar lah err...at the end of the day,aku takleh makan sebab sakit gigi. (sedih)



May ! May is the month where I meet my Love uhukss! Macam kisah "apabila syika panggil muzammil and tunjuk kat eyni,mereka berdua tersenyum"awhhhh.Love amende lah pt3 tak past agi haha,I mean tkd!Dah lama nak join tkd and at last boleh jugak.Semuanya bermula

bila zaty stalk ig teacher sarah,ada tertengok dia post dia beli uniform tkd.So zaty tanya lah masa tusyen kat rumah dia tu,and dia kata boleh je nak join,just come to al falah or sis.Dalam hati happy gila.So zaty pergi lah,zaty pergi kat al falah sebab hari selasa

takde kelas tambahan.Time ni zaty gi ngan ecah berek .sejak bila lah ecah ni rapat ngan aku haha.Zaty ajak dia teman sebab tak best kalau gi sesorang,nanti kena buli (tipu).
so mula mula masuk tu pelik gila.Tak pernah pernah rasa camni.Cehhh...

Tiga kali jugaklah training pakai baju biasa dulu baru dapat uniform ....day by day,kinda get used to kelas nih.Haih dahlah training kat sekolah orang,takde kawan pulak tu.Move on....bulan june !

paling ekstrem bulan ni ngan bulan july gais,firstly sebab hari jumaat pun ada training and lepastuh ada kerja khusus geo,start dari 21 haribulan rasanya kalau tak silapp(kalau silap sory ler)Ok first day bila dapat kertas agak excited nak gi interview orang.Pastu lupa yang

semua ni kena buat bulan puasa.Cikgu bagi taklimat semua tuh,tak ingatlah berapa orang responden yang dia nak tapi rasanya 20 kot.Time petang zaty ajak syada tuh gi cari responden.Dengan keadaan panasnya ngan haus gila pastu ada gak makcik makcik yang 

malas nak isi,part best ambik gambar depan kedai orang,agak malu lah tapi dah nak buat canner..ade markah kot kat situ hahaha.Sabar jelah woi,

first day pergi cari tu memang tak cukup 20 rasanya.Esokkan tu start buat lah kerja khusus ni dalam kelas..ikut yang cikgu suruh buat.Masa tu memang kena laju eh kalau miss boleh gila haha.Part last last tuh,disebabkan dah takde masa nak cari responden

yang tak cukup tu,terus reka semua nama ngan alamat nak cukupkan borang responden tu.Kalau sikit je nanti tak best buat graf. Nampak sangat desperate nak A haha ,dalam fikiran budu baik reka je,macam lah dia nak check..


pening aku tengok july ni.Memang pening pun,dahlah tak siap lagi kerja khusus geo,tambah lagi ngan sejarah.That moment bila cikgu bagi taklimat tentang sejarah,memang tak faham gila tajuk dia.Apa dia nak aku tak tahu,tapi time buat tu rembat jelah.

yang aku ingat tajuk dia perjanjian persetiaan 1897 ke ape eh yeke ? ke 1987 eh whatever lah.Satu benda pun tak faham,sebelum karang dia nak kerangka kecil lah kasar lah gemok lah,aish . Time buat yang sej punya,berterabur semua benda.Tangan berotot nak mampus

paling kejam masa nak last tuh.Semua jadual like geo,sej,geo,sej...kepala nak pecah,perut bunyi kriuk kriuk hahaha.Lepas karang geo for last punya..memang tangan cam sprinter .Lepas buat tuh,cikgu sej pulak masuk...buat lagi....lega gila bila semua kerja khusus siap.

Kalau tak dapat A aku tak tahu lah nak cakap apa . Frust menonggeng ah hahaha.Panjang pulak entri ni. Tinggal bulan aug,sep,oct,nov je lagi.

To be continued...

No comments: