21 Dec 2011

Tutorial hilangkan navbar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Hello blogger semua.Nak tahu tutorial pada kali ini?Jom baca.
Tutorial ini untuk navba.Tak tahu navbar?Korang tengok kat atas skali blog korang tu ada navbar..kat atas header tuh.Tapi sebelum tu,korang kenalah pasang sepasang butang "follow"and "dashboard" dulu ok.Nanti kita buat tutorial.


Dashboard>Design>Edit HTML


scroll bawah dalam kotak kod tu,then ada jumpa yang kodnya nak serupa macam ni :-
-----------------------------------------------Blogger Template StyleName: Son of Moto (Mean Green Blogging Machine variation)Designer: Jeffrey ZeldmanURL: www.zeldman.comDate: 01 Dec 2010Updated by: Blogger Team----------------------------------------------- */
 Then korang pastekan kod kat bawah ni dibawah kod tadi,,
#navbar-iframe {display: none !important;}
Contoh :

-----------------------------------------------
Blogger Template StyleName: Son of Moto (Mean Green Blogging Machine variation)Designer: Jeffrey ZeldmanURL: www.zeldman.comDate: 01 Dec 2010Updated by: Blogger Team----------------------------------------------- */
#navbar-iframe { display: none !important; }
/* Variable definitions====================

Dah siap?Cuba preview dulu takot-2 ada yang tak kena.Dah jadi tekan butang SAVE TEMPLATE  lah yea.Komen kalau menjadi tau!!


Credit to:Kak Lyssa


 

No comments: